Szitanyomás

A szitanyomást emblémázásra, illetve különböző minták nyomására alkalmazzuk. A nyomatokat általában sík felületekre készítjük.

A technológia szinte bármilyen anyagra alkalmas, így szitázható a textil, műanyag, karton, fa, fém, kerámia és az üveg is. Elsősorban kisseb vagy nagyobb sorozatokat érdemes készíteni, de egyedi termékek nyomását is végezzük.

A szitanyomás minden esetben a minta, nyomat grafikájának ellenőrzésével, elkészítésével kezdődik. A grafikának minden esetben vektorgrafikus formátúnak kell lennie. Ez lehez .cdr, .ai, .eps. Amennyiben nem áll rendelkezésére a megfelelő formátumban a nyomni kívánt minta, kérésére megvizsgáljuk, illetve átalakítjuk a nyomtatni kívánt képet. 

Ha a grafika több színből áll, azt a különböző színeket tartalmazó elemkre kell bontani és mindegyikhez külön szitát kell készíteni. A kész grafikát egy fa keretre feszített speciális folyadékkal kezelt szövetre kell világítani. Az így elkészült szita alkalmas a nyomat elkészítésére.

A nyomatot 6 fejes szitanyomógéppel tudjuk készíteni, így egyszerre akár 6 különböző színből álló minta is készülhet. A tényleges nyomat elkészítése úgy zajlik, hogy a terméket az asztalra helyezzük, megfelelően rögzítjük. A befogott szitát a gép segítségével közvetlen az anyagra helyezzük és a szitára helyezett festéket egy gumis simítókéssel a szitán keresztül a termékre préseljük. A kész nyomat a száradást követően éles kontúrú és tartós minőségű lesz.

A megfelelő színű nyomathoz a festéket a PANTONE® színskála alapján válasszuk. A festék lehet vízbázisú és oldószeres, illetve különleges hatású(UV). Az általunk alkalmazott festékek magas színtartósságúak és gyorsan száradnak.

A szitanyomással elsősorban zászlók, textil termékek, munkaruhák, pólók, mezek mintázását készítjük, de vállalunk különböző reklám és ajándéktárgyak nyomását is. Pl.: papírtáskák, naptárak, matricák, műanyag táblák, esernyők,  dobozok, fém lemezek, stb. 

Minden esetben személyre szabott pontos ajánlatot készítünk. Az ajánlat elkészítéséhez a következő információkra van szükségünk: az emblémázni kíván termék meghatározása, a minta mérete, a grafika formátuma, a színek száma és a szükséges darabszám.

Az itt található űrlapon elküldheti kérését, és mi rövid időn belül felkeressük Önt.